300 g tresky alebo rybieho filé
1 cibuľa
1 malá mrkva
bobkový list
nové korenie
celé čierne korenie
cukor
soľ
ocot
1 majonéza
Spravíme nálev zo soli
cukru a octu (ako na šalát
ale menej silný)
pridáme koreniny
necháme zovrieť. Vložíme rybu a pozdĺžne prekrojenú mrkvu. Rybu po chvíli vyberieme
mrkvu necháme uvariť domäkka. Rybu s vidličkou popučíme
zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou a najemno nastrúhanou uvarenou mrkvou. Zmiešame s majonézou. Prilejeme trocha vývaru a podľa chuti dochutíme. Necháme do druhého dňa stuhnúť.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.