Dubrovnícka rožata

  autor   1706x

Suroviny:

6 vajec
500 ml mlieka
1 lyžica rumu
6 lyžíc práškového cukru
1 citrón
1 balíček vanilkového cukru
14 kociek cukru.

Postup:

Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny a zmiešame s mliekom, nastrúhanou kôrou z citróna, rumom a vanilkovým cukrom. Kocky cukru opražíme dohneda a vzniknutým karamelom potrieme formu na pečenie rožaty. Na karamel nalejeme pripravenú masu. Formu vložíme do vodného kúpeľa a varíme 45 minút. Potom ju preložíme do rúry a pečieme 20 minút pri teplote 180 oC. Upečenú rožatu vyberieme, necháme vychladnúť, vyklopíme z formy a ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus