Ďulanská klobása

  autor   2332x

Postup:

Ďulanské klobásy sa robia len v zime. Dobre vychladnuté bravčové mäso odblaníme a nakrájame na kocky s hranou 3 cm. Na 10 kg chudého bravčového mäsa dáme 2 kg chudého hovädzieho mäsa, odblaneného a nakrájaného na kocky. Potom pridáme 6 kg tvrdej slaniny nakrájanej na kocky. Všetko dobre premiešame. Znovu premiešame a pomelieme na 8 mm mreži. Pomleté mäso dáme do nádoby, dobre potlačíme, zakryjeme čistým obrusom a položíme do chladnej komory. O 2 dni mäso znovu premiešame a naplníme do bravčových čriev. Popicháme a údime studeným dymom z tvrdých pilín asi 2 dni. Prísady na 10 kg masy: 40 g cesnaku, 100 g mletej sladkej červenej papriky, 40 g mletého korenia, 250 g soli.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus