Ďumbierové tanieriky

  autor   2409x

Suroviny:

150 g čokoládovej polevy
70 g kakaového prášku
1 vajce
1 žĺtok
200 g masla
280 g hladkej múky
100 g ďumbierového sirupu (prípadne 1 čajová lyžička mletého ďumbieru a 4 lyžice redšieho medu)
2 lyžice citrónovej šťavy
100 g kryštálového cukru
250 g práškového cukru
soľ
alobal.

Postup:

V miske zmiešame múku, kakao a štipku soli. Do stredu vyhĺbime jamku. Zo ďumbierového sirupu odoberieme 4 lyžice, ďumbier necháme odkvapkať a nakrájame nadrobno. Vajcia rozbijeme, do jamky dáme žĺtky a ďumbierový sirup (4 lyžice medu s mletým ďumbierom). Maslo nakrájame na kúsky a spolu s kryštálovým cukrom dáme do misky s múkou. Z prísad vypracujeme hladké cesto. Sformujeme 2 valčeky s priemerom 4 cm a zabalíme ich do alobalu. Na 45 minút dáme do chladničky. Valčeky medzitým nakrájame ostrým nožom na tenké plátky (asi 4 mm). Uložíme na plech vyložný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre 10 až 12 minút. Necháme vychladnúť. Preosiaty práškový cukor spolu s citrónovou šťavou vyšľaháme do polotuha. Tanieriky potrieme glazúrou. Čokoládovú polevu pripravíme podľa návodu. Naplníme ňou vrecúško s malým otvorom a čokoládu špirálovito nastriekame na tanieriky. Necháme zaschnúť. Ďumbierové tanieriky vydržia čerstvé 3 až 4 týždne a sú výbornou pochúťkou počas vianočných dní.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus