Durdevacké rebierko

  autor   2547x

Suroviny:

800 g teľacieho karé
200 g slaniny
100 g masla
100 ml slivovice
150 g sušených sliviek
pol viazaničky petržlenovej vňate
pol čajovej lyžičky rasce
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Teľacie rebierka potrieme soľou a opečieme z oboch strán na 50 g rozpáleného masla. Sušené slivky namočíme do vody, vykôstkujeme a dáme k mäsu. Slaninu nakrájame na drobné kúsky, takisto pridáme k mäsu a všetko spolu dusíme. Mäso počas dusenia občas polievame vlastnou šťavou. Do zvyšného masla vmiešame rascu a prichutíme ním mäsovú šťavu. Potom do nej prilejeme slivovicu a dusíme ďalej, kým sa alkohol nevyparí. Šťavu osolíme a okoreníme. Udusené rebierka odložíme z ohňa. Rebierka posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame s ryžou alebo haluškami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus