Dusená ryba na hrozienkach

  autor   3252x

Suroviny:

4 plátky tuniaka po 200 g
4 lyžice masla (alebo tuku)
200 ml bieleho vína
1 konzerva olúpaných paradajok
4 paradajky
50 g pistácií
50 g píniových semiačok
1 balenie kapár
100 g hrozienok
50 g plnených olív
100 g zeleru
1 cibuľa
šťava z 1 citróna
pár kvapiek worcestrovej omáčky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Ohňovzdornú nádobu vymastíme a dáme do nej umyté plátky ryby. Pokvapkáme citrónovou šťavou a worchestrovou omáčkou. Cibuľu a zeler očistíme, nakrájame na malé kocky a rozložíme na plátky ryby. Povrch rýb posypeme nakrájanými olivami, hrozienkami, kaparami, píniovými semiačkami a pistáciami. Zalejeme bielym vínom a prepasírovanými paradajkami. Na to rozložíme olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na kocky. Zľahka osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Zapečieme v rúre predhriatej na 220 oC asi 15 až 20 minút, vyberieme a ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus