Dusená teľacia pečeň

  autor   3048x

Suroviny:

800 g teľacej pečene
100 g slaniny
100 g masla
500 ml sladkého mlieka
200 ml kyslej smotany
2 lyžice hladkej múky
200 ml mäsového vývaru.

Postup:

Pečeň odblaníme a očistenú namočíme do mlieka na asi 1 hodinu. Slaninu nakrájame na dlhšie prúžky, ktorými prešpikujeme osušenú pečeň. Na panvici rozpálime maslo a pečeň na ňom opečieme z obidvoch strán. Osolíme, okoreníme, prilejeme zohriaty mäsový vývar, zakryjeme a dusíme na miernom ohni asi pol hodiny. Keď treba, prilejeme ešte trocha mäsového vývaru. Podusenú pečeň nakrájame na plátky a upravíme na zohriatu misu, ktorú uložíme do teplej rúry. V kyslej smotane rozmiešame múku, pridáme vypečenú šťavu z pečene, trocha povaríme a nalejeme na plátky pečene. Do šťavy môžme podľa chuti pridať aj trochu kaviáru. Podávame so zemiakovou kašou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus