Dusené baranie mäso na paradajkách

  autor   2312x

Suroviny:

400 g baranieho mäsa (najlepšie zo stehna)
2 zelené papriky
4 paradajky
2 cibule
4 lyžice oleja
500 ml mäsového vývaru
zelená petržlenová vňať
na hrot noža práškového cukru
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Mäso očistíme, osušíme, nakrájame na kocky a prudko opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán dohneda. Pridáme nakrájanú cibuľu, opražíme ju do sklovita, zalejeme mäsovým vývarom, prikryjeme a dusíme asi 15 minút. Potom pridáme očistené zelené papriky zbavené jadier a nakrájané na prúžky a dusíme ďalších 15 minút. Ku koncu dusenia pridáme olúpané celé paradajky, podľa chuti osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a mletou červenou paprikou, preložíme do zohriatej ohňovzdornej misy a ešte trocha zohrejeme. Hotové posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus