Dusené baranie mäso

  autor   2475x

Suroviny:

700 g baranieho mäsa
100 g masla
100 ml bieleho vína
100 g mrkvy
1 cibuľa
1 lyžica múky
4 zrnká celého čierneho korenia
1 bobkový list
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Na 50 g masla speníme nasekanú cibuľu a mrkvu nakrájanú na kocky. Pridáme mäso nakrájané na malé kúsky a opečieme zo všetkých strán. Podlejeme malým množstvom vody a dusíme. Prilejeme víno, pridáme bobkový list a šťavu ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Medzitým na zvyšnom masle opražíme múku a zalejeme vodou. Zápražkou zahustíme mäsovú šťavu. Chvíľu miešame a potom ďalej dusíme, kým mäso nezmäkne. Podávame s idrijskými plnenými taštičkami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus