Dusené fašírky

  autor   3987x

Suroviny:

400 g hovädzieho mäsa
300 g bravčového mäsa (plece alebo bôčik)
80 až 100 g slaniny bez kož
2 vajcia
4 cibule
trochu cesnaku
2 žmle
200 g masti
mletá sladká červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Umyté hovädzie a bravčové mäso najprv nakrájame na kocky s hmotnosťou 50 až 100 g. Nakrájané mäso zmiešame a pomelieme na mlynčeku. Potom pomelieme žmle, ktoré sme predtým namočili do mlieka a vyžmýkali. Okoreníme, osolíme a spojíme vajciami. Ak je pomletá masa tuhá, pridáme trochu vlažnej vody alebo vývaru a necháme trocha postáť. Pripravené fašírky opečieme z obidvoch strán na masti, až potom pridáme nakrájanú cibuľu. Keď sa spení, fašírky podlejeme a dusíme asi 20 minút. Necháme podusiť, potom zaprášime múkou a keď zožltne, znovu podlejeme a povaríme. Podávame s ryžou, s omastenými zemiakmi alebo so zemiakovým pyré.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus