Dusené hovädzie mäso na zelenine

  autor   4031x

Suroviny:

400 g hovädzej roštenky
60 g údenej slaniny
250 ml kyslej smotany
150 g koreňovej zeleniny
1 cibuľa
40 g hladkej múky
citrónová šťava
mäsový vývar
cukor
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na plátky. Zľahka naklepeme. Slaninu nakrájame na malé kúsky a rozškvaríme. Pridáme mäso a prudko opražíme z oboch strán. Osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme. Primiešame očistenú koreňovú zeleninu, ktorú sme nakrájali na kolieska. Krátko opražíme, zaprášime múkou, opäť opražíme, podlejeme mäsovým vývarom, prikryjeme a udusíme domäkka. Potom pridáme cukor, citrónovú šťavu, smotanu a petržlenovú vňať. Podávame s kysnutou knedľou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus