Dusené hovädzie mäso

  autor   5708x

Suroviny:

600 g hovädzieho zadného mäsa
100 g slaniny
mrkva
pol cibule
strúčik cesnaku
pol lyžice masti
mletá červená paprika
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a naklepeme tak, aby ostalo okrúhle. Potom ho našpikujeme slaninou nakrájanou natenko a cesnakom, potrieme soľou a mletou červenou paprikou. Na masti udusíme nakrájanú cibuľu a mrkvu nakrájanú na kolieska. Potom do toho vložíme mäso, podlejeme vodou a necháme dusiť, kým mäso nezmäkne. Nakrájame na tenké plátky. Podávame so zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus