Dusené hovädzie rezne

  autor   5551x

Suroviny:

4 hovädzie rezne
100 g slaniny
2 malé cibule
250 ml mäsového vývaru (bujón)
7 zaváraných uhoriek
oregano (petržlenová vňať)
maslo
olej
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Cibuľu očistíme a nakrájame. Aby z rezňov nevytiekla šťava a neboli potom suché, vložíme ich do mikroténového vrecka a naklepeme. Posypeme soľou, mletým čiernym korením a oreganom. Na panvici rozpálime olej a rezne krátko z oboch strán opečieme. Znížime teplotu a rezne dopečieme (asi 1 a pol minúty). Vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto. Vo výpeku opečieme cibuľu, podlejeme vývarom, 250 ml vody a necháme prevrieť. Pridáme rezne a dusíme prikryté na miernom ohni 30 minút. Medzitým slaninu a zavárané uhorky nakrájame na kocky. Na panvici zohrejeme jednu lyžicu masla a opečieme na nej slaninu a uhorky. Ochutíme soľou a korením. Rezne podávame posypané slaninou a uhorkami. Ako príloha sú vhodné halušky alebo zemiaky.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus