Dusené kuracie stehná

  autor   7503x

Suroviny:

4 kuracie stehná
100 g varenej šunky
150 g nastrúhaného ovčieho syra
4 lyžice masla
200 ml červeného vína
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 konzerva olúpaných paradajok
1 malá konzerva zeleného hrášku
1 malá konzerva mrkvy
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice múky
250 ml hydinového vývaru
šťava z 1 citróna
zväzok pažítky
trochu cukru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Kuracie stehná umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Potom ich krátko opečieme v rozpálenom masle zo všetkých strán. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom masle krátko opečieme cesnak rozotretý so soľou, šunku nakrájanú na prúžky, nadrobno nakrájanú cibuľu a papriky na prúžky. Primiešame paradajkový pretlak, zaprášime múkou, prilejeme červené víno, hydinový vývar a pridáme paradajky. Potom pridáme stehná, hrniec uzavrieme a dusíme vo vyhriatej rúre asi 40 minút. Krátko pred dodusením pridáme odkvapkaný hrášok a mrkvu. Nakoniec ochutíme soľou, mletým čiernym korením, citrónovou šťavou a cukrom. Posypeme nakrájanou pažítkou, nastrúhaným syrom a podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus