1500 g kurčaťa
90 g masla
15 strúčikov cesnaku
2 paradajky
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 lyžica rastlinného oleja
250 ml červeného vínneho octu
250 ml kuracieho vývaru
1 viazanička byliniek
mleté čierne korenie
soľ.
Kurča rozdelíme na 6 porcií. Porcie osolíme a okoreníme. Na miernom ohni rozpálime v panvici olej s 15 g masla. Postupne pridáme stehná a kuracie prsia a opekáme dozlata. Vsypeme neolúpané strúčiky cesnaku
zakryjeme pokrievkou a dusíme 20 minút. Primiešame ocot a varíme 10 minút
potom primiešame paradajkový pretlak. Nahrubo nakrájame paradajky. Pridáme ich s viazaničkou byliniek do panvice a zmiešame s omáčkou. Prikryjeme pokrievkou a mäso dusíme 10 minút domäkka. Z panvice vyberieme hotové mäso. Do šťavy vlejeme kurací vývar a 3 až 5 minút povaríme. Precedíme omáčku. Z cesnaku pritom vytlačíme dužinu. Zvyšné maslo nakrájame na kocky. Omáčku necháme znova zovrieť
potom ju odstavíme a pridáme do nej maslo. Pritom ju neprestajne šľaháme a striedavo zohrievame aj odstavujeme. Nevaríme! Napokon všetko dochutíme. Porcie kurčaťa upravíme na taniere a prelejeme omáčkou. Vhodným doplnkom sú fazuľové struky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.