Dusené kurča na hubách

  autor   5163x

Suroviny:

1 kurča
100 g nasekanej údenej slaniny
200 ml sladkej pochúťkovej smotany
6 lyžíc masla
200 g čerstvých kuriatok
200 g čerstvých suchohríbov
200 ml červeného vína
1 konzerva olúpaných paradajok
2 lyžice paradajkového pretlaku
1 mrkva
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice múky
250 ml mäsového vývaru
oregano
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Kurča rozdelíme na 4 časti, umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Maslo rozpálime v hrnčeku, časti kurčaťa v ňom krátko opečieme zo všetkých strán, vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom masle roztopíme slaninu. Pridáme cesnak rozotretý so soľou, nadrobno nakrájanú cibuľu, mrkvu nakrájanú na malé kocky a opražíme. Huby preberieme, nakrájame a pridáme k zelenine. Primiešame paradajkový pretlak, zaprášime múkou, prilejeme červené víno, mäsový vývar a pridáme paradajky. Vložíme porcie kurčaťa, hrniec zakryjeme a dusíme v rúre predhriatej na 220 oC asi 40 minút. Nakoniec šťavu zjemníme nasekaným oreganom a smotanou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus