Dusené kurča po brunšvicky

  autor   4056x

Suroviny:

1500 g kurčaťa
500 g údenej krkovičky (alebo údeného kolena)
200 g čerstvej (alebo mrazenej) kukurice
250 g vylúpaného čerstvého (alebo mrazeného) bôbu
375 g paradajok
375 g zemiakov
1500 ml vody
1 cibuľa
1 viazanička byliniek
3 zelerové vňate
1 lyžica tmavého hnedého cukru
1 lyžica sušenej štipľavej papriky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Kurča rozdelíme na 6 porcií. Dáme ho do panvice spolu s údeným kolenom a zalejeme vodou. Pridáme cukor i bylinky a varíme asi hodinu domäkka. Kurča vyberieme. Kurací vývar necháme v rajnici znova zovrieť, pridáme nasekanú cibuľu, zeler, nadrobno nasekané paradajky, bôb a varíme asi 20 až 30 minút, kým bôb nezmäkne. Pridáme kukuricu a varíme 10 minút. Potom pridáme uvarené a cez sitko roztlačené zemiaky, štipľavú červenú papriku a dusíme ďalších 15 minút. Koleno vyberieme z panvice. Vidličkou i nožom oddelíme mäso od kosti, kožu odstránime. Dáme späť do panvice mäso i kurča. Omáčka by mala byť hustá. Ak je lepkavá, prilejeme trochu vody. K dusenému kurčaťu podávame chlieb.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus