Dusené teľacie mäso s hráškom

  autor   2783x

Suroviny:

400 g teľacieho mäsa
150 g sterilizovaného hrášku
50 g sterilizovaných cibuliek šalotiek
30 g hladkej múky
40 g tuku
mäsový vývar (alebo vývar z kostí)
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na malé kocky. Opražíme za stáleho miešania, osolíme, okoreníme, podlejeme mäsovým vývarom a udusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, poprášime múkou, opražíme a zalejeme trochou vývaru. Povaríme. Potom vložíme naspäť mäso, pridáme hrášok, nadrobno nasekané cibuľky a všetko ešte zohrejeme. Dochutíme petržlenovou vňaťou. Podávame s dusenou ryžou alebo zemiakovou kašou a so zaváranými broskyňami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus