Dusené teľacie mäso s pórom

  autor   2627x

Suroviny:

400 g teľacieho mäsa z pleca
200 ml kyslej smotany
300 g póru
20 g hladkej múky
40 g tuku
vývar z kostí
1 čajová lyžička nadrobno nasekaného kôpru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, nakrájame na kocky, opražíme v rozpálenom tuku. Osolíme a okoreníme. Pór očistíme a nakrájame na kolieska. Polovicu póru pridáme k mäsu, podlejeme vývarom z kostí a udusíme. Keď je mäso takmer mäkké, šťavu zahustíme múkou, ktorú sme nasucho opražili. Pridáme zvyšok póru, opäť podlejeme trochou vývaru a dodusíme. Napokon primiešame kyslú smotanu a dochutíme. Podávame s dusenou ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus