Dusené teľacie rezne zapečené s rezancami

  autor   2191x

Suroviny:

400 g teľacieho mäsa zo stehna (alebo karé bez kostí)
30 g údenej slaniny
4 vajcia
2 lyžice mlieka
40 g tuku
150 g uvarených širokých rezancov
vývar z kostí
2 lyžice nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na rezne. Naklepeme, okraje narežme, aby sa mäso pri dusení neskrútilo. Osolíme, okoreníme a z oboch strán opražíme v rozpálenom tuku. Podlejeme vývarom a prikryjeme. Dusíme domäkka. Slaninu nakrájame na malé kúsky a opražíme. Vajcia rozšľaháme so zelenou petržlenovou vňaťou a s mliekom. Do vymastenej ohňovzdornej misy uložíme uvarené široké rezance, obložíme ich mäsom, posypeme kúskami opražnej slaniny, zalejeme vyšľahanými vajciami a zapečieme vo vyhriatej rúre.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus