Dusený baklažán a kurča s chilli

  autor   4792x

Suroviny:

270 g kuracieho mäsa (nakrájaného na kúsky)
450 g baklažánov (nakrájaných na kúsky veľké 5 x 6 cm)
3 nasekané jarné cibuľky
2 strúčiky cesnaku (olúpané a nakrájané na plátky)
1 lyžica sójovej pasty (alebo červených fazúľ z konzervy rozotretých na pastu)
6 lyžíc oleja
450 ml kuracieho vývaru
2 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nakrájaného na plátky)
pol čajovej lyžičky mletého chilli korenia
soľ. Koreniny a pochutiny: 2 lyžice svetlej sójovej omáčky
1 lyžica kukuričného škrobu
2 lyžice vývaru alebo vody ak treba
pol čajovej lyžičky cukru.

Postup:

Vo woku rozpálime 4 lyžice oleja a za stáleho miešania pražíme v ňom cesnak asi 2 minúty. Pridáme baklažán, ktorý nasaje všetok olej. Pražíme asi 4 minúty a stále miešame, aby sa pokrm nepripálil. Pridáme sójovú pastu, mleté chilli korenie, podľa chuti osolíme a dobre zamiešame. Prilejeme kurací vývar. Prikryjeme a varíme asi 6 minút na miernom plameni. Vyberieme baklažán a naukladáme ho na misu. Omáčku necháme naboku. Wok vytrieme a rozpálime v ňom zvyšný olej. ďumbier pražíme za stáleho miešania asi 1 minútu. Pridáme cibuľu, kurča a za stáleho miešania oprážame asi 2 minúty. Pridáme zmiešané koreniace prísady a zliatu šťavu z baklažánov a povaríme na miernom plameni, dokiaľ nezhustne. Nalejeme na baklažán a ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus