Dusený kaleráb s mrkvou

  autor   3349x

Suroviny:

6 mladých kalerábov
6 stredne veľkých mrkiev
2 žĺtky
2 lyžice oleja
20 g hladkej múky
vývar z kostí
1 lyžica nadrobno nakrájanej pažítky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mladé kaleráby a mrkvu očistíme, nakrájame na plátky a opražíme v rozpálenom oleji. Osolíme, okoreníme a podlejeme mäsovým vývarom. Dusíme domäkka. Zahustíme múkou, ktorú sme nasucho opražili a ešte podusíme. Nakoniec primiešame rozšľahané žĺtky a nadrobno nakrájanú pažítku.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus