Dusený pštros

  autor   4724x

Suroviny:

1000 g pštrosieho mäsa zo stehna nakrájaného na prúžky
400 g čerstvých šampiňónov
100 g sušených broskýň
1000 ml prírodného jogurtu
250 ml suchého červeného vína
2 lyžice oleja
2 strúčiky roztretého cesnaku
1 cibuľa nakrájaná na kolieska
2 stonky jemne nakrájaného zeleru
1 zelený výhonok cesnaku nakrájaný na kolieska
1 nakrájaná zeleninová paprika
500 ml mäsového vývaru
2 čajové lyžice múky
1 čajová lyžica tymiánu
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso marinujeme spoločne s jogurtom v zakrytej miske 4 až 6 dní v chladničke. V hrnci rozpálime olej a spolu opečieme cibuľu, zeler, cesnak a zelený cesnak. Pridáme mäso a opečieme. Prilejeme vývar a víno, dochutíme tymiánom, korením a soľou. Hrniec uzavrieme a necháme variť pri miernej teplote 2.5 až 3 hodiny. Potom šťavu zahustíme múkou a pridáme šampiňóny a broskyne. Dusíme ešte asi 10 minút. Podávame s ryžou alebo zemiakmi a s čerstvým zeleninovým šalátom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus