Dvojfarebné paprikové želé s cesnakovou omáčkou

  autor   1544x

Suroviny:

2 lyžice masla
600 g červenej papriky
300 g zelenej papriky
750 ml zeleninového vývaru (instant)
9 plátkov žlatíny
sušený tymian
mleté čierne korenie
soľ. Omáčka: 250 g kyslej smotany
3 pretlačené strúčiky cesnaku
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

4 formičky z varného skla (200 ml) vypláchneme chladnou vodou. Papriky očistíme, umyjeme a nadrobno nakrájame. Oddelene krájame červenú a oddelene zelenú papriku! Zelenú papriku opražíme na 1 lyžici masla, podlejeme 250 ml zeleninového vývaru a na minime varíme domäkka asi 4 minúty. 3 plátky žlatíny necháme napučať v chladnej vode, ak používame žlatínu v prášku, postupujeme podľa návodu na obale. Zelenú papriku pomixujeme, osolíme, okoreníme a pridáme tymian. Želatínu vyžmýkame a vmiešame do teplého paprikového krému. Krém rozdelíme do pripravených formičiek a necháme stuhnúť v chladničke aspoň 30 minút. Medzitým na zvyšnej lyžici masla opražíme červenú papriku, podlejeme zvyšným vývarom, uvaríme domäkka a primiešame pripravenú žlatínu. Krém necháme trochu vychladnúť a nalejeme do formičiek. Dáme naspäť do chladničky a necháme stuhnúť (3 hodiny). Pred podávaním formičky krátko namočíme do teplej vody a žlé vyklopíme na tanierik. Všetky prísady na omáčku dobre vymiešame. Paprikové žlé podávame s cesnakovou omáčkou a bielym pečivom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus