Džuveč na chorvátsky spôsob

  autor   3571x

Suroviny:

300 g hovädzieho mäsa
300 g bravčového mäsa
2000 g paradajok
100 g zelenej fazuľky
100 g kapusty
250 g cibule
4 zelené papriky
1 baklažán
2 zucchini
20 okier
150 g ryž
150 ml oleja
1 zelerový list
pol viazaničky petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Do hlinenej nádoby dáme 100 ml oleja alebo 100 g masla. Na dno rozložíme vrstvu paradajok nakrájaných na plátky. Cibuľu, petržlenovú vňať a zelerový list nasekáme nadrobno. Baklažán, zucchini, papriky, okru, fazuľku a kapustu nakrájame na kocky. Všetko spolu dobre premiešame a polejeme 50 ml oleja. Na paradajky rozložíme vrstvu miešanej zeleniny, a na ňu vrstvu mäsa nakrájaného na kocky. Každú vrstvu posypeme ryžou a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Vrstvy ukladáme na seba, kým nie je všetko rozdelené. Nakoniec ich zalejeme 200 ml vody. Nádobu dáme do rúry a pri teplote 180 stupňov džuveč dusíme 3 hodiny. Po 1 hodine uložíme navrch ešte jednu vrstvu nakrájaných paradajok a dodusíme.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus