Džuveč

  autor   3700x

Suroviny:

400 g bravčového mäsa z lopatky (alebo prerasteného bôčika)
100 ml kyslej smotany
4 paradajky
4 zeleninové papriky
40 g ryž
250 g zemiakov
1 cibuľa
1 lyžica oleja
40 g tuku
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso nakrájame na malé kocky. Nadrobno nasekanú cibuľu speníme na rozpálenom tuku a primiešame mäso. Opražíme, osolíme, okoreníme a pridáme nakrájané zeleninové papriky zbavené jadrovníkov. Všetko spolu trochu opražíme. Potom primiešame očistené a nakrájané zemiaky a olúpané paradajky. Trochu podlejeme a dusíme domäkka. Na rozpálenom oleji opražíme ryžu, pridáme mletú červenú papriku a udusíme domäkka. Udusenú ryžu primiešame k mäsu, dobre zamiešame, zalejeme kyslou smotanou a zapečieme vo vyhriatej rúre.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus