Esterházyho guláš na paprike

  autor   3445x

Suroviny:

1000 g hovädzieho mäsa
100 g bravčovej masti
250 ml kyslej smotany
50 g masla
500 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica paradajkového pretlaku
ocot
1 až 2 lyžice múky
1 konzerva hrášku
1 malý zeler
4 mrkvy
cukor
3 lyžice červenej papriky
1 čajová lyžička majoránu
1 čajová lyžička celej rasce
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu očistíme, prerežme napoly a nakrájame na plátky. Cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. Vo väčšom hrnci zohrejeme masť, pridáme cibuľu a za stáleho miešania opražíme dozlata. Pridáme cesnak, rascu a majorán. Znížime teplotu na minimum a vmiešame papriku. Podlejeme vodou a premiešame. Pridáme mäso, ochutíme soľou, octom, korením a paradajkovým pretlakom. Zalejeme vodou, mäso je ponorené. Na miernom ohni varíme prikryté asi 3 hodiny. Hrášok zlejeme a prepláchneme studenou vodou. Zeler a mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubšie rezance. Krátko povaríme vo vriacej osolenej vode, zlejeme a prepláchneme studenou vodou. Do kyslej smotany pridáme múku, dobre vymiešame. Opatrne vlejeme do vriaceho gulášu a krátko spolu povaríme. Na panvici roztopíme maslo, pridáme hrášok a krátko podusíme. Pridáme zvyšnú zeleninu, premiešame a ochutíme soľou, cukrom, korením. Podávame so žmľovými knedľami, guláš ozdobíme zeleninou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus