Etosha Pfanne

  autor   3635x

Suroviny:

500 g pštrosích filet nakrájaných na pásiky
250 ml smotany
80 g masla
250 g čerstvých šampiňónov
100 g mandlí
4 lyžice oleja
3 cibule
strúčik cesnaku
sójová omáčka
2 lyžice Weinbrand
2 lyžice bazylika
sladká paprika
karí korenie
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mandle dozlata opražíme na masle. Olej rozpálime na panvici a opečieme mäso. Ochutíme paprikou, karí korením a soľou. Z panvice vyberieme mäso aj so šťavou. Do panvice dáme zbytok masla a opečieme cibuľu s cesnakom. Pridáme šampiňóny a necháme 10 min. dusiť. Pridáme šľahačku a dusíme ešte 5 minút. Omáčku ochutíme Weinbrandom, sójovou omáčkou, prípadne korením a soľou. Pridáme mäso so šťavou aj s 2/3 mandlí. Všetko znova krátko zohrejeme. Pri podávaní posypeme mandľami a bazylikom. Podávame s ryžou, hranolkami, knedľami alebo zemiakovým šalátom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus