Fantastická kiwi torta

  autor   4743x

Suroviny:

kiwi
3 tégliky kyslej smotany
180 g kryštálového cukru
150 g polohrubej múky
vanilkový cukor
strúhaná čokoláda
džm
3 stužovače šľahačky
1/2 prášku do pečiva

Postup:

Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Tento premiešame s múkou, žĺtkami a práškom do pečiva. Hotové cesto dáme do vymazanej a múkou vysypanej tortovej formy a dáme piecť do rúry. Tortový korpus po upečení necháme vychladnúť. Zo smotany, vanilkového cukru a stužovača urobíme ručným šľahačom krém a necháme chvíľu odstáť. Korpus potrieme slabou vrstvou džmu, dáme prvú vrstvu krému a kolieska kiwi. Na to dáme ďalšiu vrstvu krému. Takto získame základ torty, ktorý vyzdobíme podľa vlastnej fantázie strúhanou alebo roztopenou čokoládou. Krémom môžme natrieť aj obvod torty a takisto pridať aj čokoládu. Na vrch torty môžme dať ešte zopár koliesok kiwi ako ozdobu. K torte podávame varenú čokoládu alebo viedenskú kávu. Tortový korpus môžme kúpiť aj hotový.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus