Farmársky guláš

  autor   2937x

Suroviny:

1000 g hovädzieho mäsa bez kostí
4 paradajky
6 zemiakov
100 g zeleného hrášku
12 malých karotiek a šalotiek
1 zeler
3 cibule
2 strúčiky cesnaku
50 g hladkej múky
100 g masti
zelená petržlenová vňať
1 bobkový list
tymian
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso nakrájame na kocky a prudko opečieme na roztopenej masti dočervena. Pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno, rozotretý cesnak, nakrájaný zeler, nasekanú zelenú petržlenovú vňať, paradajky nakrájané na štvrťky, polámaný bobkový list, na hrot noža tymianu a mletého čierneho korenia, zelený hrášok, karotky a šalotky nakrájané na kolieska a olúpané, rozpolené zemiaky. Všetko podlejeme vodou, uvedieme do varu, prikryjeme, zmiernime oheň a pomaly dusíme za občasného premiešania asi 2 hodiny. Nakoniec pridáme múku rozmiešanú v troche vody, premiešame a ešte povaríme asi 5 minút.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus