Farmársky puding

  autor   1619x

Suroviny:

2 veľké zemiaky
2 vajcia
50 g vykôstkovaných sliviek
100 g hrozienok
30 g obličkového loja
maslo a strúhanka na vymastenie a vysypanie formy
250 g mrkvy
1 lyžica citronátu
1 lyžica oranžátu
na hrot noža mletých klinčekov
nastrúhaného muškátového orieška
škorice
mletého čierneho korenia a soli.

Postup:

Zemiaky olúpeme, umyjeme, nakrájame na kúsky a uvaríme v osolenej vode. Potom ich vyberieme, necháme odkvapkať a popučíme. Mrkvu olúpeme, nakrájame na kolieska, podusíme v troche vody a popučíme na kašu. Obličkový loj a slivky nasekáme, hrozienka umyjeme a necháme odkvapkať. Oranžát a citronát jemne nakrájame. Všetko spolu s korením a so soľou dobre premiešame a nakoniec primiešame vajcia. Pudingovú formu dobre vymastíme maslom, vysypeme jemnou strúhankou a naplníme zemiakovo - mrkvovou zmesou. Formu uzavrieme a varíme vo vodnom kúpeli asi 3 hodiny. (Voda sa nesmie variť naplno, ale len pobublávať.) Uvarený puding opatrne vyklopíme na misu. Podávame horúci.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus