Fašírkové hniezda

  autor   3004x

Suroviny:

200 g mletého hovädzieho mäsa
200 g mletého teľacieho mäsa
200 g mletého bravčového mäsa
4 uvarené vajcia natvrdo
1 vajce
2 lyžice masla
2 lyžice kečupu
2 cibule
1 lyžica hladkej múky
4 lyžice oleja
250 ml mäsového vývaru
1 namočená žmľa
2 lyžice strúhanky
zelená petržlenová vňať
muškátový kvet
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Všetky 3 druhy pomletého mäsa premiešame, osolíme a okoreníme. Cibuľu nasekáme nadrobno, opražíme na masle dozlata a vychladnutú zamiešame do mäsovej zmesi spolu s nakrájanou, namočenou a vytlačenou žmľou. Zmes dobre spracujeme, podľa chuti ešte dosolíme, okoreníme a rozdelíme na 4 rovnaké diely. Každý diel roztlačíme na placku, do stredu dáme olúpané vajce uvarené natvrdo, obalíme mäsovou plackou a sformujeme do tvaru gule. Všetky 4 gule obalíme rozšľahaným vajcom, strúhankou a opečieme na rozpálenom oleji na panvici s vyšším okrajom zo všetkých strán dohneda. Potom prilejeme vriaci mäsový vývar, panvicu prikryjeme a udusíme na miernom ohni domäkka. Udusené gule vyberieme, rozpolíme a odložíme na teplé miesto. V hrnčeku chladnej vody rozmiešame múku, pridáme do tuku na panvici a povaríme asi 10 minút. Šťavu ochutíme kečupom, nalejeme na mäsové hniezda a ozdobíme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus