Fašírky s pikantnou paradajkovou omáčkou

  autor   3205x

Suroviny:

500 g mletého bravčového mäsa
500 g paradajok (môžu byť aj zavárané)
100 g tvrdého syra
1 feferónka
6 lyžíc oleja
2 vajcia
1 veľká cibuľa
2 strúčiky cesnaku
3 lyžice kečupu
6 lyžíc strúhanky
ryža
1 až 2 čajové lyžičky oregana
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Cibuľu a cesnak očistíme, polovicu cibule a strúčiky cesnaku nasekáme nadrobno. Spolu s vajciami, kečupom, 4 lyžicami strúhanky, soľou a korením pridáme k pomletému mäsu a dobre premiešame. Syr nakrájame na malé kocky. Feferónku prerežme napoly, vyberieme jadierka a nadrobno nakrájame. Spolu so syrom primiešame k mäsu. Menšie rolky sformujeme vlhkými rukami, obalíme ich v dvoch lyžiciach strúhanky a dáme na chladné miesto. Zvyšnú cibuľu nadrobno nakrájame, opražíme v dvoch lyžiciach oleja. Pridáme umyté a nakrájané paradajky, ochutíme soľou, korením, oreganom a pomaly na minime varíme asi 10 minút. Fašírky vypražíme v rozpálenom oleji. Podávame s ryžou a paradajkovou omáčkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus