Fazuľa na saganlijský spôsob

  autor   2577x

Suroviny:

200 g bravčového kolena
200 g domácej klobásy
200 g slaniny
150 ml kyslej smotany
400 g bielej fazule
50 ml oleja
1 cibuľa
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
5 strúčikov cesnaku
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Fazuľu cez noc namočíme do vody. Na druhý deň ju precedíme a dáme variť spolu so slaninou, klobásami, kolenom, nakrájanou cibuľou a 2 strúčikmi cesnaku. Keď sú klobásy, slanina i koleno uvarené, vyberieme ich. Hlinenú nádobu vymastíme olejom a dáme do nej polovicu precedenej fazule. Na ňu uložíme klobásy, slaninu a koleno. Všetko rovnomerne posypeme nasekanou cibuľou a cesnakom. Navrch rozložíme druhú polovicu fazule, zalejeme kyslou smotanou a opaprikujeme. V predhriatej rúre zapekáme pri teplote 180 oC asi 15 minút.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus