Fazuľová minestra

  autor   3297x

Suroviny:

200 g slaniny
1 bravčová kosť zo stehna
250 g suchej fazule
60 g mladej kukurice
2 zemiaky
6 strúčikov cesnaku
1 viazanička petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Fazuľu cez noc namočíme do vody. Na druhý deň ju precedíme, zalejeme studenou vodou a dáme variť. Po 10 minútach varenia ju opäť precedíme, zalejeme vriacou vodou, pridáme kosť zo stehna a spolu varíme. Keď je fazuľa mäkká, dáme do polievky zemiaky nakrájané na kocky a mladú kukuricu. Slaninu, cesnak a petržlenovú vňať nakrájame najemno, zmiešame a pridáme do polievky. Varíme, kým nezmäkne. Potom vyberieme kosť, mäso oberieme a vložíme do polievky. Podľa chuti pridáme soľ a mleté čierne korenie.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus