Fazuľová nátierka s krúpkami

  autor   1762x

Suroviny:

250 g fazule
100 g krúpok
4 lyžice oškvarkov
2 lyžice rastlinného nátierkového masla
rastlinný olej
1 nastrúhaná cibuľa
nadrobno nasekaná pažítka
soľ.

Postup:

V mierne osolenej vode samostatne uvaríme fazuľu a krúpky. Precedíme ich a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Dáme do vhodnej nádoby. Pridáme nastrúhanú cibuľu opražnú na troche rastlinného oleja, pomleté oškvarky a maslo. Zo surovín vymiešame hladkú nátierku. Nátierku natierame na hrianky z čierneho chleba opražné nasucho. Pred podávaním posypeme nasekanou pažítkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus