Fazuľová nátierka

  autor   3660x

Suroviny:

200 g bielej fazule
2 lyžice nátierkového masla
1 nastrúhaná cibuľa
3 strúčiky cesnaku
rastlinný olej
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.

Postup:

Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme domäkka v mierne osolenej vode. Precedíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Dáme do pripravenej misky a pridáme maslo, rozotreté strúčiky cesnaku a cibuľu opražnú na troche rastlinného oleja. Z takto pripravených surovín vymiešame hladkú nátierku. Nátierku natierame na chlieb, pečivo alebo hrianky. Pred podávaním posypeme nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus