Fazuľová nežná polievka

  autor   3570x

Suroviny:

sušené huby
3 zemiaky
gombasecká alebo maďarská klobása
fazuľa
údené koleno
2 cibule
10 klinčekov
vegeta
feferónka
soľ
mrkva
sušené slivky
slepačí bujón
šľahačková smotana
múka
koňak

Postup:

Uvaríme údené koleno a mäso potom nakrájame na malé kocky. Mäso varíme v dvoch vodách. Prvú vylejeme a do druhej po uvarení mäsa dáme variť predtým namočenú fazuľu, slepačí bujón, nakrájanú klobásku, celú cibuľu s napichanými klinčekmi, soľ, vegetu, feferónku, mrkvu nakrájanú na malé kocky, takisto zemiaky, sušené slivky nakrájané na štvrtiny a namočené huby. Po uvarení polievku zahustíme smotanou zmiešanou s múkou. Po pridaní smotany varíme až kým polievka nezačne vrieť. Podávame tak, ž na tanier nalejeme asi 1 lyžicu koňaku a potom dáme polievku. Na polievku ešte môžme nastrihať čerstvú zelenú žruchu (Ã…â„¢eÃ…â„¢ichu). Zajedáme s chlebom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus