Fazuľová polievka s údeným kolenom

  autor   17714x

Suroviny:

1 údené koleno (asi 1500 g)
200 až 250 g väčšej strakatej fazule
2 mrkvy
3 zemiaky
2 cibule
3 strúčiky cesnaku
múka a olej na zápražku
2 bobkové listy
majorán
mletá červená paprika
5 zrniek čierneho korenia
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Umyté koleno dáme do väčšieho hrnca, zalejeme vodou a spolu s bobkovým listom a celým korením uvaríme domäkka. Vyberieme ho, necháme trochu vychladnúť a mäso oberieme. Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme vo vode z kolena. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a kocky zemiakov. Keď je zelenina mäkká, z masti, nadrobno nakrájanej cibule, múky a mletej papriky urobíme zápražku a pridáme ju do vriacej polievky. Osolíme, ochutíme cesnakom, korením a majoránom. Nakoniec pridáme na malé kúsky nakrájané chudé mäso z kolena.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus