Fazuľové rezne

  autor   4348x

Suroviny:

150 g údeného mäsa
3 vajcia
200 g suchej bielej fazule
100 g varených zemiakov
1 cibuľa
20 g hladkej múky
masť na vyprážanie
strúhanka
majorán
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Umytú a cez noc namočenú fazuľu uvaríme a pomelieme. Potom k nej pridáme nastrúhané zemiaky, soľ, majorán, mleté čierne korenie, nakrájanú opražnú cibuľu, vajcia a na kocky nakrájané údené alebo pečené mäso - môžu byť aj škvarky. Všetko dobre premiešame a podľa potreby zahustíme strúhankou. Na pomúčenej doske sformujeme rezne, ktoré ponamáčame v rozšľahanom vajci a strúhanke a na rozpálenej masti z oboch strán vypražíme. Podávame s kyslou dusenou kapustou alebo so zemiakovou kašou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus