Fazuľový prívarok

  autor   12168x

Suroviny:

300 g suchej fazule
200 ml smotany
mlieko
40 g hladkej múky
40 g masti
citrónová šťava
2 bobkové listy
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Fazuľu namočíme deň vopred do studenej vody. Uvaríme ju v tej istej vode, v ktorej bola namočená, spolu s bobkovým listom a mletým čiernym korením domäkka. Zahustíme ju bledou zápražkou, ktorú sme rozriedili mliekom a povaríme ešte asi 20 minút. Napokon zjemníme smotanou a ochutíme citrónovou šťavou a soľou. Podľa chuti môžme fazuľový prívarok aj trocha osladiť.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus