Feniklová polievka s medovkou lekárskou

  autor   2844x

Suroviny:

125 ml smotany na šľahanie
pol cibule
300 g feniklu (hľuza)
300 ml slepačieho vývaru
1 lyžica čerstvo nakrájanej medovky lekárskej
1 štipka kajenského korenia
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Fenikel očistíme, umyjeme a pozdĺžne prepolíme. Tretinu hľuzy nakrájame priečne na jemné prúžky. Cibuľu olúpeme a nasekáme. Feniklové prúžky podusíme v 300 ml vody s trochou soli a 2 minúty pri výkone 600 W nie príliš domäkka. Zvyšný fenikel nakrájame nadrobno. Spolu so zelenými časťami, cibuľou a slepačím vývarom povaríme 11 minút pri výkone 600 W. Polievku rozmixujeme na kašu. Vyšľaháme tuhú šľahačku a opatrne zamiešame do polievky. Pridáme podusené feniklové prúžky a polievku dochutíme soľou, čiernym korením a kajenským korením. Podávame posypané medovkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus