Figovo - vanilkový kompót

  autor   2233x

Suroviny:

500 ml pomarančovej šťavy
50 ml citrónovej šťavy
250 g sušených fíg
1 balíček vanilkového cukru
250 g žlírovacieho cukru.

Postup:

Figy zalejeme vodou a necháme cez noc napučať. Pomarančovú a citrónovú šťavu precedíme cez husté sito. Figy zlejeme a nakrájame. Šťavu, figy, vanilkový a žlírovací cukor zmiešame a pri vysokej teplote privedieme do varu. Za stáleho miešania varíme 3 minúty. Ak nemáme k dispozícii žlírovací cukor, môžme použiť aj obyčajný. Dobu varenia však predĺžime aspoň dvojnásobne.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus