Figy vo vínovej omáčke

  autor   3130x

Suroviny:

100 g cukru
8 veľkých zrelých fíg
6 lyžíc bieleho vína
7 lyžíc pomarančovej šťavy
3 lyžice citrónovej šťavy
2 až 3 klinčeky
1 kus škoricovej kôry.

Postup:

Víno zmiešame s cukrom, polámanou škoricovou kôrou, klinčekmi a pomarančovou a citrónovou šťavou. Prikryjeme a varíme 4 minúty pri výkone 600 W. Odokryjeme, škoricu a klinčeky odstránime a omáčku varíme odokrytú 8 minút pri výkone 600 W. Medzitým umyjeme figy, necháme odkvapkať a osušíme kuchynským papierom. Na dve minúty vložíme do horúcej omáčky, aby sa trocha ohriali. Figy rozdelíme na taniere a oblejeme omáčkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus