Filé á la Charlie

  autor   4749x

Suroviny:

1 kg rybieho filé (kocka)
1 veľká cibuľa
3 strúčiky cesnaku
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
3 feferónky
3 bobkové listy
6 bobuliek nového korenia
6 klinčekov
kečup
hladká múka
vegeta
olej

Postup:

Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji do zlatista. Odstavíme ju, prisypeme k nej čajovú lyžičku červenej papriky a premiešame. Pridáme rybie filé, pokrájané na zhruba dvojcentimetrové kocky, a zalejeme horúcou vodou. Pridáme vegetu, prelisovaný cesnak, nadrobno pokrájané feferónky, mleté čierne korenie a zľahka premiešame. Spolu s pridanými bobkovými listami, klinčekmi a novým korením dusíme pod pokrievkou 20 minút. Viac nemiešame! Potom vyberieme bobkové listy, klinčeky a nové korenie. Rybie filé zalejeme kečupom, v ktorom sme rozhabarkovali múku. Opäť premiešame a necháme zovrieť. Odstavíme z ohňa a na desať minút prikryjeme pokrievkou. Podávame s karí ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus