4 filé z mečovca po 200 g
6 lyžíc masla (alebo tuku)
múka
šťava z 2 citrónov
mleté čierne korenie
soľ. Omáčka: 200 ml smotany
200 ml bieleho vína
2 mrkvy
1 malý kúsok zeleru
pol póru
1 cibuľa
2 lyžice múky
zväzok pažítky
na hrot noža šafranu
vegeta
trocha cukru.
Rybie filé umyjeme pod tečúcou vodou
osušíme
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a marinujeme citrónovou šťavou. Filé obalíme múkou
opečieme na masle
vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom masle opražíme očistenú zeleninu nakrájanú na rezance. Zaprášime múkou
prilejeme biele víno a smotanu a uvaríme omáčku. Ochutíme soľou
mletým čiernym korením
šafranom
vegetou a cukrom. Filé uložíme na taniere
polejeme omáčkou
posypeme nakrájanou pažítkou a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.