Filé z moriaka v lístkovom ceste

  autor   3516x

Suroviny:

Na každý veľký rezeň z pÅ•s moriaka treba 25 g masla
tenký plátok ementálskeho syra
nastrúhaný parmezán
100 g lístkového cesta (polotovar)
udusenú zeleninu na obložnie
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Lístkové cesto vyvaľkáme natenko a nakrájame na také veľké kúsky, ako máme pripravené naklepané rezne z moriaka. (Na každý rezeň potrebujeme 2 kúsky lístkového cesta.) Cesto najprv necháme postáť v chlade asi 30 minút, potom ho preložíme na pekáč vyložný pergamenovým papierom. Dáme do rúry a pečieme asi 10 minút. Upečené plátky lístkového cesta prikryjeme a odložíme. Rezne z morčacích pÅ•s osolíme, okoreníme a pečieme na masle na miernom ohni z obidvoch strán asi 10 minút. Ešte teplé rezne naukladáme na pripravené lístkové cesto, na ne položíme plátok ementálskeho syra, prikryjeme druhým plátkom upečeného lístkového cesta a v rozpálenej rúre zapečieme asi 10 minút. Pri pečení povrch lístkového cesta potierame maslom, pričom dávame pozor, aby cesto ostalo svetlé. Podávame potreté maslom, posypané nastrúhaným parmezánom a obložné dusenou zeleninou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus