Filé z morského jazyka na palermský spôsob

  autor   2902x

Suroviny:

4 filé z morského jazyka po 250 g
pár kvapiek worcestrovej omáčky
1 malý zeler
50 g hrozienok
50 g píniových semiačok
2 cibule
múka
olivový olej na pečenie
ocot
šťava z 2 citrónov
250 ml mäsového vývaru
zväzok zelenej petržlenovej vňate
na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška
trochu cukru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Filé z morského jazyka umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a marinujeme citrónovou šťavou a worchestrovou omáčkou. Obalíme múkou, opečieme v olivovom oleji dozlata, vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom oleji opražíme nakrájanú cibuľu a zeler nakrájaný na malé kocky. Pridáme hrozienka a píniové semiačka. Zalejeme octom a mäsovým vývarom. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, cukrom a nastrúhaným muškátovým orieškom. Povaríme asi 10 minút. Zmes porozdeľujeme na filé, posypeme zelenou petržlenovou vňaťou nasekanou nadrobno a podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus