Filé z morského jazyka v paradajkovej omáčke

  autor   2900x

Suroviny:

4 filé z morského jazyka po 250 g
4 lyžice masla (alebo tuku)
250 ml bieleho vína
40 ml Sherry dry
pár kvapiek worcestrovej omáčky
100 g čiernych a zelených olív
1 konzerva olúpaných paradajok
2 paradajky
1 cibuľa
1 zväzok jarnej cibuľky
šťava z 1 citróna
bobkový list
pol zväzku estragónu
trochu vegety
trocha cukru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Filé umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a marinujeme citrónovou šťavou a worchestrovou omáčkou. Maslo alebo tuk rozpálime v ohňovzdornej nádobe a opražíme v ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme jemne nakrájanú jarnú cibuľku a krátko opražíme. Pridáme olivy, biele víno, prepasírované paradajky, bobkový list a estragón nakrájaný nadrobno. Navrch dáme olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na kocky, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, vegetou a cukrom a zjemníme Sherry. Nakoniec do ohňovzdornej nádoby postavíme stočené filé a v rúre predhriatej na 200 oC zapečieme asi 10 až 15 minút. Vyberieme, ešte raz ochutíme a ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus