4 filé z morskej šťuky po 200 g
80 g sardelových rezov
200 ml smotany
1 až 2 lyžice maizeny
200 ml bieleho vína
2 mrkvy
1 malý pór
50 g olív
1 cibuľa
2 lyžice masla (alebo tuku)
250 ml mäsového vývaru
2 bobkové listy
vegeta
zväzok kôpru
mleté čierne korenie
soľ.
Maslo rozpálime na panvici a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Mrkvu a pór očistíme
umyjeme a nakrájame na malé kocky. Pridáme ich k cibuli a krátko opražíme. Zalejeme vínom a mäsovým vývarom. Pridáme bobkové listy
soľ a smotanu a uvedieme do varu. Pridáme umyté a osušené rybie filé a varíme asi 15 minút. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Omáčku zahustíme maizenou rozmiešanou v troche vody. Primiešame nadrobno nakrájané sardelové rezy a nasekané olivy a ochutíme soľou
mletým čiernym korením a vegetou. Filé zohrejeme v omáčke
upravíme na taniere
posypeme nasekaným kôprom a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.